Kombi Servis Destek Hattı

Gemlik Kombi Servisi Telefon Numarası

Gemlik kombi servisi doğrultusunda farkındalık yaratarak hareket etmekteyiz. Süregelen değişimleri mantıksal ilerleme kapsamında sunarak, kalitemizi siz değerli müşterilerimiz kapsamında değerlendirerek hareket etmeyi bilmekteyiz.

Bursa Gemlik Kombi Servis Hizmetleri

Bursa / Gemlik bölgesinde teknik servis hizmeti aşağıda bulunan ürünlerin tamamına arıza tespit, montaj, onarım ve bakım yapmaktadır. Yapılan bakımın 1 yıl garanti süresi bulunmaktadır. 1 yıl içerisinde tamiri yapılan yerden tekrar arızalanması durumunda ücretsiz servis hizmeti sağlanmaktadır.

  • Servis süreci nasıl işlemektedir?
    • Öncelikle bulunduğunuz konuma gelip gerekli incelemeleri yaptıktan sonra ücretlendirme belirlenir. Onay almamız durumunda servis işlemi başlamış sayılarak adınıza servis kaydı açılır.
  • Servis ücretleri nelerdir?
    • Servis ücretleri en düşük 60 TL olarak alınmaktadır. Eğer cihazınızda bir arıza yoksa en düşük tutar olarak alınır. Cihazınızın arızasına göre fiyatlar değişkenlik göstermektedir. Sizlere incelemenin akabinde toplam fiyat bilgisi verilecektir.
  • Servis sonrası arızanın tekrarlanması durumunda süreç nasıl işler?
    • Tarafımızdan yapılan işlemlerdeki hatalarda sorumluluk tamamıyla bize aittir. Kullanıcı hatası olması durumunda ise duruma göre size tekrar bilgilendirme yapılacaktır.
  • Ürünümün arızası ne zaman giderilir?
    • Gelen servis ekibimiz öncelikle arıza yerinde giderir fakat atölyeye alınan beyaz eşyaların tamir süresi en fazla 1 iş günüdür.
  • Klima Neden Soğutmaz ?
    • CEVAP Klimalar içerisinde bulunan akışkan gaz ile soğutma ve ısıtma işlemini gerçekleştirir. Klima eğer soğutma yapmıyorsa ilk önce uzaktan kumanda üzerindeki mode ayarlarını kontrol edin. Ayarlamalar düzgün ve doğru ise klimanız arızalanmış olabilir. 

      Klima Neden Soğutmaz - Arızaları 

      1- Klimanızın gazının ölçülmesi gerekir. Eğer bağlantı yerlerinden gaz kaçırdıysa rekor ve havşa yenilenmesi gerekir.
      2- Klimanızın dış ünitesinde bulunan kapasitör arızalanmış olabilir.
      3- Dış ünitede bulunan Kompresör ( motor ) arızalanmış olabilir. 
      4- Elektronik kart ölçümleri yapılmalı eğer arıza varsa tamir veya değişimi yapılmalıdır.
  • Buzdolabı Motoru Neden Devreye Girmez ?
    • CEVAP Cihaz blokaj halinde yani iç kısımdaki kanallar komple buz tuttuğu zaman belli bir süre motor devreye girmez. Bu süreç içerisinde cihaz iç kısımdaki buzlanmanın erimesini bekler ve erime sonucunda motor devreye girer. Buzdolabını z eski performansında soğutma yapmıyorsa teknik destek almalısınız.
  • Buzdolabına Neden Elektrik Gelmez ?
    • CEVAP Öncelikle cihazin fişini kontrol edin eğer bir problem yok ise fişi taktığınız prizi kontrol ediniz. Cihaz içerisinde ki elektronik devrelerden kaynaklanan bir arıza veya kısa devre sonucu oluşan bir arıza olabilir. Bu neden ile cihazınıza yetkili servis yada ehil kişiler tarafından müdehale ettiriniz. Cihazınız fişte takılı olmasına rağmen hiç bir çalışma emaresi göstermiyorsa ne olmuş olabilir ? 
      Olası ihtimallerin en büyüğü cihazın elektronik kartında problem olmasıdır. Elektronik kart üzerindeki devreler yanmış olabilir. Eğer yanık kokusu tarzında bir koku alıyorsanız kesinlikle hiç bir müdehale de bulunmayınız. Çünkü elektronik devreler üzerinde bilmeyerek daha büyük problemler oluşturabilirsiniz. Ayrıca kendi can güvenliğinizi de riske atmamalısınız. Buzdolabı Servisi olarak önce tedbirli davranmanızı tavsiye ediyoruz.
  • Buzdolabı Ses Yapıyor Nedeni ?
    • CEVAP Buzdolabı ses yapıyor ise öncelikle ayak dengesi düzgün olmalıdır aksi taktirde vibrasyon şeklinde titremeli ses çıkarır. Buzdolabı bulunduğu yüzey düzgün ve temiz olmalıdır. No Frost Buzdolaplarında ise bu daha çok çıtırtı şeklinde çıkar. İç kısımda buzlanma meydana geldiği zaman buzdolabı gövdesine temas eden buzlar erirken bu şekilde ses çıkarır. Bu işleme aynı zamanda defrost işlemi denir. 
      Eğer buzdolabınızdan olağan dışı bir gürültü ile ses geliyorsa muhtemelen fan motorununuz arızalıdır.
  • Klima Bakımı Garanti Kapsamına Girer Mi ?
    • CEVAP Hayır girmez. Garanti kapsamı sadece cihazın kullanıcı ve dış etkenler dışında oluşan arızalarını kapsar. 
      Klima bakımı işlemi ücretlidir. Klima Bakım ücreti fiyatlarina Anasayfa - Servis Fiyatlari kısmından ulaşabilirsiniz. 
      Buna benzer tüm sorun ve sorularınız için Klima Servisi olarak hizmetinizdeyiz.
  • Klima İyi Soğutmuyor ?
    • CEVAP Klima içerisinde bulunan filtreleri kontrol edip temizleyiniz. Periyodik Klima Bakım işlemi yapılmadıysa mutlaka yapılması gerekir. Gaz ölçümü ve eksik gaz miktarının tamamlanması ve klimanın tüm elektronik ölçümlerinin yapılması gerekir. Gaz eksiği olan klima az soğutur. Eğer tesisatta bir problem var ise klima tesisatı kontrol edilir gerekirse yenilenir.
      Klima montajı esnasında eksik bir işlem yapıldıysa buda az soğutmasına neden olur. Klima servisi olarak detaylı bakım öneririz.

      Önemli sıcak yaz günlerinde ısıyı soğutmak için kullandığımız klimaların soğutma problemlerini yaşamak çok can sıkıcı olabiliyor. Aslında, klimaların neden soğutmadığının birkaç cevabı var. Klimanın soğutmamasının olası nedenleri şunlardır: Uzaktan kumanda soğumazsa, önce cihazın kontrolünü kontrol etmek uygundur. Uzaktan kumanda hasarlı veya arızalı olabilir ve klimanın soğutma işlevini yerine getirmiyor olabilir. Denetleyicide bir sorun varsa, sorun değiştirilerek değiştirilebilir.

      Klimanın soğumamasının sebeplerinden biri de klima ve gazın yetersiz veya fazla olmasıdır. Klima gazını ölçmek için nanometreler kullanılır. Klima gazı nanometre cinsinden ölçülmelidir. Klimanın soğutulmamasının sebeplerinden biri kompresör arızasıdır. Bu nedenle kompresörün arızalı olmadığını teyit etmek ve herhangi bir anormallik varsa kompresörü değiştirmek gerekir. Klima soğutmuyorsa, iç ve dış ünitelerin fanlarını kontrol etmeniz gerekir. Fanda sorun varsa gerekli işlemleri yapınız. Borularda göçük veya sızıntı varsa klima yok demektir. Dolayısıyla bu durumlarda klima soğutulmayacaktır.

      Klima gaz alıyor, tesisatta sorun var, gaz kaçağı var, lütfen sürekli gaz basıncı uygulayınız. Bu nedenle boru hattı arızalı ise acil müdahale gerekir. Klima kartında sorun olan ekipman soğumayabilir. Bu nedenle, gerekirse kartı kontrol edin, onarın veya değiştirin. Cihazınızdaki fan kondansatörlerini kontrol edin ve bir sorun varsa gerekli işlemi yapın. Klima soğutulmuyorsa servis gerektiren görevlerden biri de klima sinyal kablosunu kontrol etmektir. Sinyal kablosunda sorun varsa kontrolör sinyalini okumayan cihazlar soğumayabilir. Bu nedenle, sinyal kablosunun değiştirilmesi gerekir.

      Duvar tipi klimanızın neden soğutmadığını bilmiyorsanız, soğutmamasının nedeni muhtemelen yukarıdaki maddelerden biridir. Klimanız soğuk değilse, yardım için bu alanda uzmanlaşmış bir teknik servise arıza kaydı için başvurmanızı öneririz. Servis gelmeden ne yapmanız gerektiğini düşünüyorsanız aşağıdakileri deneyebilirsiniz. Klima soğutulmamışsa ürünü başlatmak için güç düğmesine basın. Oda sıcaklığı kontrol cihazında "soğutma" veya "göz" sembolünü seçin. Ardından klimanın soğutma seviyesini gerektiği gibi ayarlayın. Ardından fan hızını ayarlamak için "FAN" düğmesine basın. Tüm klimalar için fan hızları düşük seviyelerde başlar ve yüksek seviyelerde devam eder. Böylece beklentilerinize göre hayran seviyenize karar verebilirsiniz. Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra cihaz ortalama 35 dakika soğumaya başlar.

      Bu adımları uyguladıktan sonra klima soğutmuyorsa, önce klimanın giriş deliklerini kontrol edin. Perdelerdeki veya mobilyalardaki herhangi bir açıklık kapalıysa, girişi açmak için bunları çıkarın. Oda ortamını ısıtacak bir cihaz varsa çıkarılmalıdır. Pencere açıksa, kapattığınızdan emin olun. Son olarak, klima uzaktan kumandasının çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Tüm bu kontrol ve talimatlardan sonra ünite soğumaz ise en kısa sürede teknik servise başvurunuz. Klima, normal mekanlardan fazla büyüklükteki mekanların soğutulması ve ısıtılmasını sağlayan bir sistemdir; iç ortam havasını istenilen sıcaklık, nem, hava sirkülasyonu, temizlik ve tazelikte tutar. Ayrıca klima yazın fazla ısıyı salarak oturma odasını yani iç ortamı soğutur. İçindeki havadaki fazla suyu uzaklaştırır, istenilen hızda içeride hava sirkülasyonu sağlar ve havayı filtreler. Ancak klimalar bazen bu yükümlülüklerini yerine getirememekte ve kontrolden çıkmaktadır. İklimlendirmenin en önemli amaçlarından biri olan soğutma işlevini bazen kullanmıyoruz. Bu durumda, klimada bir arıza veya arıza olduğu anlamına gelir.
  • Klima Kaç Derecede Kullanılmalı ?
    • CEVAP Klima keyfi kullanım gerektiren özellikle sıcak bölgelerde zorunlu ihtiyaç olan bir cihazdır. Ortalama 22 ile 24 derece soğutma için yeterli bir ayardır. Fakat aşırı soğuk seven kullanıcılara tavsiyemiz daha düşükte kullanacak iseniz klimanın üfleme alanından uzak durunuz. 
      Ortamın istenilen derecesi klima kumandasında ayarladığınız derecedir. Bu sayede odanızı ve işyerlerinizi istediğiniz dereceye ulaştirabilirsiniz.
  • Bulaşık Makinesi Otomatik Program Nedir ?
    • CEVAP Bulaşıkların kirlilik durumuna binaen cihaz otomatik program seçer ve daha az su ve daha az deterjan kullanımını gerçekleştirir. Bu sayede hem ekonomik tasarruf hemde fazla vakit kaybını önler. Bulaşık Makinesi Servisleri önceden bilgi verdikleri için bu tarz özellikleri kullanıcılara tekrar tekrar hatırlamalıdır. 
      Bulaşık makinesi otomatik program seçeneği ile her an tasarruf edersiniz.
  • Klima Akıllı Kart Montajı Nasil Yapılır ?
    • CEVAP Eğer klimanıza akıllı kart montajı yapılacak ise tamiri mümkün olmayan anakart arızası meydana gelmiştir. Klima Akıllı Kart Montajı elektronik bilgisi gerektiren ve iş güvenliği gereği tehlikeli bir işlemdir. Klima servis desteği almanız en doğrusu olacaktır. Ayrıca klimanıza usta teknisyen tarafından müdehale edilmeli ve tüm kablolar bağlantı öncesi kontrol edilerek kısa devre kontrolü yapılmalıdır. Şemaya uygun olarak monte edilen Klima Akıllı Kart Montajı dikkatlice yapılmalıdır.
  • Klima Gazı Ne Kadar Sürede Biter ?
    • CEVAP Klima Gazı sanıldığı gibi kısa sürede bitmez. Çünkü akışkan gaz kendi kendini yok edebilen yada buharlaşan bir yapıya sahip olmadığı için klima iç ünite ile klima motoru arasındaki tesisatda bir kaçak olmadığı sürece bitmez veya eksilmez. Klima bağlantı ekipmanları rekor ve havşa arasında gaz kaçırma daha çok meydana gelir. Bu nedenle rekorların yenilenip havşa tazelenmesi klima gaz doldurma işlemi öncesinde kritik bir rol taşır. Klima servis desteği almanız en doğrusu olacaktır ve yerinde en yakın klima servisi ile hemen irtibat sağlayın.
  • Bulaşık makinesi neden uzun yıkıyor?
    • CEVAP Yoğun bir yıkama programı seçtiyseniz, program süresi uzayabilir. Makinenizdeki bulaşıklardaki kir ve yağın yoğunluğuna uygun bir yıkama programı seçtiğinizden emin olun. Musluğu açtığınızda su debisi az ise makineniz suyu yavaş çekeceği için program uzayabilir.
  • Çamaşır makinesinin kazanı temizliği nasıl yapılır?
    • CEVAP Kireç ve birikintileri temizlemek için yaygın olarak kullanılan kabartma tozu ve sirke karışımı iyi bir seçim olabilir. Yarım bardak kabartma tozu ve yarım litre beyaz sirkeyi karıştırarak, makinenizin deterjan çekmecesine küvet temizleyicisi olarak ekleyebilir ve makineyi çalıştırabilirsiniz.
  • Televizyon açılmıyor ne yapmalıyım?
    • CEVAP Uzaktan kumandayı TV'nin önündeki sensöre doğrultun ve uzaktan kumandadaki güç düğmesine basın. TV'nin açık olup olmadığını veya LED aydınlatmanın açık olup olmadığını kontrol edin. Aydınlatma LED'i yanıyorsa ancak TV açılmıyorsa, TV'yi sıfırlamayı (yeniden başlatmayı) deneyin.
  • Televizyon neden geç açılıyor?
    • CEVAP En yaygın sorunlardan biri olan geç açılma sorunu her hafta artan saatlerle devam ediyor. Bu sorunun ana nedeni güç kontrol ünitesidir. Bu cihazdaki kapasitörlerin  yaşadığı elektriksel düşüş nedeniyle oluşur.
  • Televizyon ledleri neden bozulur?
    • CEVAP Kapalı alan için onaylanmayan LED'leri sıkıca kapatılmış bir armatür içine yerleştirmeyin. Soğutucudan ısı dağıtılmazsa, lamba zamanından önce bozulabilir. Ayrıca, çevredeki ortamı da unutmayın. Oda ne kadar sıcak olursa, LED aydınlatma o kadar hızlı bozulabilir.
  • Kombi Sıcak Suyu Açınca Petekler Isınıyor
    • CEVAP Kombinizin sıcak su kullanımı esnasında peteklerinizde ısınma meydana geliyorsa cihazınızda 3 yollu vana ve 3 yollu vana motoru arızalı olabilir. 3 yollu vana motoru arızalanma nedenleri cihazın uzun süre bakımsız kalması, kombinize petek bakımı yapılması ve petek bakım ilacının sistemde durulanamaması, parçanın miladi ömrünü tamamlamış olması. 
      3 yollu vana değişimi esnasında plakalı eşanjör ve ana eşanjör de kontrol edilmeli. Eğer kireçlenme ve tortu mevcut ise detaylı kireç bakımı yapılmalı. Yedek parça ambalajı yanınızda açılmaktadır ve 1 yıl orjinal yedek parça garantisi mevcuttur. Kombi sıcak suyu açınca petekler ısınıyor sorunu ve çözümü için servis iletişim numaramızdan bize haftanın her günü ulaşabilirsiniz.
  • Kombi E10 Hatası Çözünü
    • CEVAP Eğer Kombinizin ekranınında e10 hatası belirdiyse cihazınızda su basıncı düşmüş olabilir. Su basıncını 1 ile 2 bar arasında doldurup arıza kodu gitmediyse reset atınız.
      Eğer sorun devam ediyorsa su basınç sondası arızalı olabilir. Su basınç sondası cihazin ve tesisatın içerisindeki su basıncını ölçmeye yarayan sensördür. Kombi basınç sondası uç kısmına pislik geldiği zaman algılamaz. 
      Kombi e10 hatası arızası çözümü için bazı bilgileri naklediyoruz. Fakat önce kendi sağlığınızı riske atmamak için kombinizin parçalarını sökmeyin. En Yakın servisten teknik destek alınız. Servisimizce değişen orjinal yedek parçalar 1 yıl garantilidir. Onarım yapılan yedek parçalara ise 3 ay garanti veriyoruz. Arıza nedeni ile adresinize gelindiğinde kombi bakımı ücretsiz yapıyoruz. Unutmayalım ki yılda bir kez periyodik olarak yapılan kombi bakımı hem tasarruf hemde yüksek performans sağlar.
  • Kombi F28 Hatası ?
    • CEVAP Eğer Kombinizde F28 Hata kodu var ise kombiye gaz gelmiyordur. Ocağın alev boyutunu kontrol edin normal seviyedeyse, kombinin yanında bulunan gaz vanasını kontrol edin. Eğer bu kontroller sonrasında problem devam ediyorsa sırası ile ihtimalleri belirteceğiz. 

      1-F28 arıza kodu gaz valfi emiş esnasında kapattığı için yapar. Gaz valfi arızalıdır. 
      2-Kombi F28 Hata kodu sebeblerinden biri de anakart'dır.  
      Anakartın tamiri veya değişim işlemi yapılır. Değişimi 2 yıl tamiri 1 yıl garantilidir. Uzman ekiplerimiz ile arıza tespiti çok kolay.
  • Kombi Neden Sesli Çalışıyor ?
    • CEVAP Kombiniz ateşleme yaptıktan sonra gürültülü çalışıyor ise Fan motorunuz arızalı olabilir. Ayrıca inler gibi ince bir ses çıkarıyor ise tıkanıklık olabilir. Takırtı şeklinde bir ses çıkarıyor ise kombi devirdaim pompası arızalıdır. Devirdaim pompası ısıtma sistemine suyu basmaya yarayan pompadır. Kombi çalışırken gürültü çıkarıyor ise servis çağırıp sigortasını kapatın. Her hangi bir tehlikeli durumdan kaçınmanızı tavsiye ederiz.
  • Kombinin Altından Neden Su Damlar ?
    • CEVAP Genleşme tankında hava bitmiştir yada genleşme tankı patlak olduğu için cihaz genleşme yapamaz ve emniyet ventilinden su tahliyesi yapar. Kombi su akıtıyor arızası ile karşı karşıya kaldıysanız, su basıncını 1 ile 1.5 bar arasında olduğunu kontrol edin. Sürekli değişiklik gösterip arıza kodu veriyorsa cihazınızın yetkili servisinden destek alın. Eğer garantisi bitti ise özel bir servisten destek alabilirsiniz. Kombinin altından su damlıyor problemini kısaca bilgilendirme desteği olarak belirttik. En doğru bilgi teknisyen arıza tespiti ile verilir. Ehil olmayan kimselerin kombi tamiri yapmama konusunda uyarınız.
  • Çalışıyor Ama Sıcak Su Gelmiyor ?
    • CEVAP Eğer kombiniz çalışıyor fakat sıcak su gelmiyor ise cihazınız bakımsız olabilir. Kombi fan motoru ve brülör kirli iken ateşleme parçaları düzgün çalışmaz ve kombi ateşleme yapmaz. Kombi bakımını yılda bir defa periyodik olarak yaptirmalisiniz. Kombi çalışıyor ama sıcak su gelmiyor arızası sıcak su sensörü ile de alakalı olabilir. Teknik destek alınız.
  • Kendiliğinden Petekler Isınıyor ?
    • CEVAP Kombiniz eğer kendi kendine kapalı olmasına rağmen petekleri ısıtıyorsa malesef arıza var demektir. 
      Kombi Servisi olarak yaptığımız her işçilik garantilidir. Fakat kendinizi ve mücadele içinde hissetmeyiniz. Çünkü kombi tamiri zor bir meslek olup burada mesleğe yeni başlayan kardeşlerimize bilgilendirme yapacağız. Petek ısınırken kombi sıcak su derecesini minimum seviyeye çıkar ve problem çözümü sağlanır.
  • Kombi Çalışıyor Fakat ısıtmıyor ?
    • CEVAP Kombi peteğinizi ısıtmıyorsa kombinin bakımı ve petek temizliği olmaz ise çoğu zaman kesintiye uğrar. Kış geldiğinde kombiyi çalıştırmak için ısınmanız gerekir Bazen kombiler asla ısıtmazlar. Sanırım birçok insan bu durumla karşı karşıya. Bu, büyük olasılıkla kombinizle ilgili bir sorundan veya düzenli bakımı ihmal eden kurulumundaki sorunlardan kaynaklanmaktadır.Genel olarak, yanıcı tesisat sorunları, kazan arızası sorunlarından daha ucuzdur. Havayı bir tornavida yardımı ile çıkarmak da sorunu çözebilir ve sorun çok basit olabilir. Ancak bazen sorun çok karmaşık olabilir, bu nedenle kombi servisini aramak ideal çözümdür.

      Kombi sirkülasyon pompası bulunmaktadır. Bu pompaların amacı suyu güçlü bir şekilde pompalamaktır. Bu pompada bir sorun çıkarsa, su istenen ayarda cikis yapmazsa peteklere ulaşamadığı için ısınmayacaktır. Tipik olarak, bu kombilerin 1,2 ve 3 seviyesi vardır. Kombi fabrikadan en yüksek seviyede gelir. Sirkülasyon pompası hakkında bazı önemli bilgiler vermemiz gerekiyor. Örneğin bu pompa sayesinde kazan 60 dereceye ayarlanırsa sıcaklık bu süreye ulaştığında sirkülasyon pompası kapatılır. Sıcaklık bu aralığın altına düştüğünde tekrar devreye girecektir. Böylece kazan suyunda hafif bir sıcaklık artışı ile ortam sıcaklığı korunur.

      Böylelikle kombi sürekli çalışmak zorunda kalmıyor, kademeli olarak devreye giriyor. Aynı şekilde uzmanların kombiyi kapatmamak gerektiği demelerinin de önemi ortaya çıkmış oluyor. Siz kombiyi kapattığınızda sistem sürekli olarak sıcaklığı 60 dereceye çıkarmak için enerji harcayacağından maliyet artıyor. Ama kombi kapatmayıp düşük derecelerde çalıştırılmaya devam ederse, enerji azalacağından maliyette azalacaktır. Peteklerin ısınmaması ile ilgili bir diğer konu da giriş ve çıkış filtrelerinde olası bozulmalardır. Kombi musluk suyu kullandığı için bu suyun içerdiği kireç ve kir zamanla biriken filtrenin tıkanmasına neden olacaktır. Bu tür bir arıza, tüm çekirdeklerin ısıtılmadığı gerçeğinden anlaşılabilir. Kombi gene hata kodu veriyor ise. Kullanıcılar, kireç ve tozdan arınmış olduklarından emin olmak için düzenli bakıma dikkat etmelidir. Rutin kombi bakımında yapılan görevlerden biri de bu filtrelerin kontrol edilmesidir. Düzenli bakım ile bu sorun oluşmaz.

      Kombinin su basıncı yaklaşık 1,5 bar olmalıdır. 1 barın altına düşer ise kombi çalışmaz ve tutuşmayabilir. Bunun birkaç olası nedeni vardır. Sistemin suya ihtiyacı var. Tekrardan yüksek su basıncı, kombiden su sızıntısı sorunlarına neden olabilir. Bu durumda kombi güvenliği için basıncı azaltın suyu bunu yapmak için ise suyu boşaltmanız gerekir. Bu durumu yaşarsanız petek yeterince ısınmayacaktır. O halde bazı sıhhi tesisat problemlerine bakalım. Tesisat kombiden çıkan suyu ısıtmıyorsa bunun nedenleri borunun yanlış kullanılması, borunun delinmesi veya çatlaması, yanlış kaynak yapılması veya tıkanması olabilir. Bunu düzeltmek için bir tesisatçı çağırmanız gerekebilir. Peteğin üst kısmı sıcak değilse petekte biraz hava kalmış olabilir. Evde, bir tornavida var ise havayı kolayca dahil edebilirsiniz. Isıtıcı göbeğinin yan tarafında, havayı doldurmak için kullanılabilen purjör adı verilen kelebek benzeri bir yapı bulunur. Bir tornavida yardımıyla havayı çıkarmak için döndürebilirsiniz. Peteğin içindeki havanın bittiğini anlamak için petekten su gelmesi lazım. Bu işlem yaklaşık 10 ila 15 saniye sürer. Bu işe yaramazsa, petek üzerindeki toz çamura dönüşebilir ve tıkanabilir. Bu durumda peteğin temizlenmesi gerekir ki bu evde yapılması oldukça zor bir iştir.
      Kombi Servisi, makineyi sisteme bağlar ve petek üzerindeki çamuru temizlemek için kimyasal temizleyiciler kullanır. Yaklaşık 1 saatte temizlik tamamlanır ve petek üzerinde hiçbir kimyasal kalmaz.
  • Kombi devirdaim pompası bozulursa ne olur?
    • CEVAP Isıtma sisteminin çalışmaması ile ilgili bir sorun olduğunda, kombiden su gelmesi durumunda, kombi yüksek olmasına rağmen petekler ısınmıyorsa sirkülasyon pompasının arızalı olduğu söylenebilir. sıcaklık, sıcak su yoksa, kombi çalışırken ve donarken ses yapıyorsa.
  • sirkülasyon pompası havası nasıl alınır?
    • CEVAP Kombide hava varsa ne yapacağınızı merak ediyorsanız işlem çok basit. Peteğin yanindaki purjör vanası , bir havalandırma anahtarı veya düz tornavida ile saat yönünün tersine çevrilir. Sıcak su gelene kadar işleme devam edin. Su çıkmaya başladığında, petekteki tüm havanın kaçtığı anlamına gelir.
  • Kimbinin su basıncı nasıl düşürülür?
    • CEVAP Yüksek basınç tahliyesi, yani çok fazla su oldugunda basınç düşmesi için en uygun yöntem petekten hava almaktır. Bunun nedeni, suyun ısıtma havasından değil hava alma bölümünden gelmesidir.
  • Kombi nasıl resetlenir?
    • CEVAP Bazı modellerde şimşek veya R harfi ile işaretlenmiş düğmeler yoktur. Bu modellerde sıfırlama işlemi bir açma/kapama düğmesi ile birleştirilmiştir. Yani cihazınız hata durumundayken ve açıldığında, güç düğmesini yaklaşık 5 saniye basılı tutmanız gerekir. Bu işlemden sonra cihazınız tekrar çalışmaya başlayacaktır.
  • Kombi su basıncı nasıl yükseltilir?
    • CEVAP Çubuğun yanında krank gibi bir şey göreceksiniz. Genellikle mavi veya kırmızıdır. Yavaşça açın. Bu noktada bar saatinde basıncın arttığını göreceksini. 1-2 arası idealdir
  • Kombi suyu neden ısıtmaz?
    • CEVAP Bu genellikle hava çok soğuk olduğunda, suyun donma noktasına yakın olduğunda olur. Aslında donma noktasına yakın olan musluk suyu ısınmadan önce kombideki sirkülasyonunu tamamlar.

Kombi Servis Destek Hattı